Ga zelf aan de slag met deze tools

Uiteraard staat uw Accto-expert altijd voor u klaar. Wil u toch snel zelf iets nagaan? Met deze nuttige tools vindt u heel wat handige informatie in enkele muisklikken.

Accto-links

 • Bekijk de demonstratievideo van Billtobox

  Benieuwd wat het Billtobox-platform allemaal te bieden heeft? Via deze video-demonstratie kan u het alvast ontdekken.

 • Balanscentrale Nationale Bank van België 
  Raadpleeg de neergelegde jaarrekeningen van quasi alle rechtspersonen in België.

 • Geldigverklaring btw-nummer
  Controleer de geldigheid van elk Europees btw-nummer en bewaar het uitgeprinte bewijs voor als u btw-controle krijgt. Een dubbelcheck van het btw-nummer in eigen land is namelijk verplicht bij intracommunautaire leveringen (zonder btw).

 • Kantorengids fiscale administratie
  Ga na welk belastingkantoor bevoegd is voor elk domein (kadaster, particulier, professioneel, registratie).

 • Openbare zoekfunctie KBO
  De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) bevat gegevens van alle actieve en stopgezette ondernemingen, zowel eenmanszaken als vennootschappen. Via deze link hebt u toegang tot de publieke gegevens van deze ondernemingen, onder andere of die onderworpen zijn aan de btw-wetgeving.

 • Mandatenbeheer
  Op deze website verleen je vlot volmachten aan Accto om btw, personenbelasting, vennootschapsbelasting en zo meer voor u in te dienen.

 • MyMinfin
  In uw persoonlijk dossier bij FOD Financiën vindt u de meeste fiches voor het invullen van uw aangifte in de personenbelasting terug en raadpleegt u uw aanslagbiljetten.

 • Van ondernemingsnummer naar gestructureerde mededeling
  Bij voorafbetaling van de belastingen of btw moet u de juiste gestructureerde mededeling vermelden om een boete te vermijden. Met deze tool stelt u de juiste mededeling op voor uw ondernemingsnummer.

 • Bereken zelf uw verkeersbelasting, uw onroerende voorheffing of uw huurindexatie. Zo weet u steeds aan welke uitgaven en inkomsten u zich kan verwachten.

 • IBAN/BIC-calculator
  Bereken de IBAN- en BIC-code van uw Belgisch bankrekeningnummer.

 • Check inhoudingsplicht

  Dit is de website ontwikkeld door de RSZ en de fiscus, waar het bestaan van sociale en/of fiscale schulden gecontroleerd kan worden aan de hand van het ondernemingsnummer van de aannemer.

Accto-downloads

 1. Sinds 1 januari 2022 is er geen ondertekend attest meer vereist voor verbouwingswerken aan 6% btw. Het volstaat nu om een specifieke factuurvermelding op de verkoopfactuur te plaatsen.

 2. De verplichte vermeldingen op de verkoopfactuur.

 3. De handleiding om de volmachten Tax On Web en MyMinfin te accepteren. Daarnaast is er aansluitend een handleiding voor het installeren en activeren van 'itsme'.

 4. De handleiding voor het opzoeken van gegevens op MyPension en MyCareer.

Toch nog een vraag?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze experts via het contactformulier.

Contact

accounting together

Samen met u gaan we voor het beste.

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Meer info